[Eng & Viet]My favourite beauty stuffs: Hair care #1/Tổng hợp những món làm đẹp yêu thích của yêu thích #1: Chăm sóc tóc Mise-en-scene Perfect Repair & byTIGI Catwalk Curl Collection Curlesque Leave-In Conditioner

Xin chào mọi người đã đến với chuyên mục say đắm hàng tuần của Dưa Hấu. Tớ  quyết tâm phải đưa cái blog này vào quy củ để tự rèn bản thân vào nếp, và khởi đầu sẽ là Series không có hồi kết những món yêu thích, bài sẽ lên đều vào tối thứ 6 hàng tuần!

Hello everyone and welcome to the topic weekly flirty favourite items by Watermelon. I determine to put this blog on a specific schedule as to strictly tidy up myself, and initially there is an endless Series: favourite products, which is update every Friday!

Feb 09, 2017 - Favourite-2

Ác mộng lớn nhất của cuộc đời tớ là khô. Mọi thứ đều khô: Môi khô, da khô đến nỗi thừa dầu mọc mụn, tóc khô da đầu dầu. Hai món ưa thích sau đây của tớ 1 là chuyên dưỡng, 2 là chuyên để tạo kiểu. Xuống dòng rồi tớ nói thêm nhé.

The biggest nightmare ever in my life is dryness. Everything is dry: Chapped lips, Exhausted skin with excess oil and prone to acne, dry hair and oily though. The two following products are: 1 for caring, 2 for styling. Slide down for more information my dear.

Feb 09, 2017 - Favourite-13

Đầu tiên phải kể đến hoa hậu Mise-en-scene Perfect Hair Repair. Trong này người ta ghi chứa thập cẩm các chất tốt cho tóc dầu Argan các thứ, không biết có đúng không nhưng mà dùng rất là thích. Chất serum lỏng sánh vàng nhìn như dầu ăn LOL, khá dính nhưng cực kỳ dễ thoa lên tóc ướt.

First of all, welcome to the stage Miss World Mise-en-scene Perfect Hair Repair. In this product, they stated – contain a comprehensive of hair nutrient such as Argan oil bla bla I can verify this fact though the product itself is great. The serum texture is liquid and gold as cooking oil LOL, sticky yet easy to apply on wet hair.

Feb 09, 2017 - Favourite-3

Với mise en scene perfect Repair, tớ dùng hàng ngày sau khi tắm và trước hoặc trong lúc sấy khô để (1) bảo vệ tóc và (2) lợi dụng nhiệt trong quá trình sấy giúp chất lỏng thấm vào tóc nhanh hơn. Kết quả nhìn thấy được ngay trong lần đầu sử dụng các bạn ạ: Tóc tơi, óng và mượn. Hồi trước tớ cũng thử nhiều loại dưỡng rồi nhưng cái này là thấy thích nhất. Thêm nữa, sản phầm này thì giá quá đáng yêu (khoảng $10 cho 70ml thôi), dễ dùng (có vòi bơm) và mùi thơm ơi là thơm (xin lỗi tớ chỉ là một đứa nghiện những thứ thơm tho)!

With mise en scene perfect, I use on a daily basis after bath and before or between blow dry to (1) protect the hair and (2) let the heat help the liquid absorb into hair better. The result can be seen after first time blow dry: hair becomes sleek, shine and soft. I did try many hair care treatment in the past however this one is the best. In addition, the products is also super affordable (~10$ for 70ml), easy to use (with a pump) and smell great (sorry I am a fragranceaddictor)!

Feb 09, 2017 - Favourite-14

Về TIGI thì, dòng sản phẩm này là được sản xuất chuyên dùng cho biểu diễn và thật ra thì mama tớ mua sau lời ngon ngọt của anh thợ làm đầu yêu thương của má. Chai này thì vô dụng trong việc dưỡng tóc vì thậm chí còn làm tóc tớ khô hơn ý, nhưng mà đấy là tớ dùng hồi không biết công dụng thật sự của nó là làm bước kiểu primer/base cho tóc. Mà sản phẩm này được khuyên dùng trước khi tạo kiểu để bảo vệ tóc khỏi nhiệt này, khỏi mấy hóa chất như keo bọt các thứ. Sau khi được khai sáng và dùng chuẩn thì cũng ra vấn đề phết (Yay).

Thật ra thì đây là dạng dầu xả không cần rửa với nước. Tớ nghĩ với những bạn không bị tình trạng siêu khô như tóc tớ thì hoàn toàn nên thử sử dụng anh chàng này dưới dạng dầu xả: gội xong thoa trực tiếp và sấy. Vì lớp finish bạn này để lại trên tóc rất bóng khỏe đúng kiểu catwalk-ready luôn.

Về giá thì cũng chịu được mọi người ạ: Mẹ tớ mua 500k cho 7.2oz và mãi cả năm dùng chưa hết ấy, không biết đã hết hạn chưa.

Feb 09, 2017 - Favourite-7

About TIGI, this product line is specialized for catwalk use and actually my mom bought it from her beloved hairdresser. This guy (the product) is useless for hair care as it make my hair drier, however that was the case back then when I did not grasp the utilization of preping the hair. Actually the product is recommend to use before doing any styling for protect hair from heat, chemical substances such as wax. After learning the usage, I exploited it in the correct way and it was a great guy to make friend (Yay).

Actually, this guy is a kind of leave-in conditioner. In my opinion, for you who do not suffer from extremely dry hair as my you can try this guy as a conditioner: apply after bath then blow dry. Because, the finish this product leaves is great: glossy and shining hair, and catwalk-ready!

About the price, my mom bought at $23.5 for 7.2oz I think it is quite reasonable as I have been exploiting for nearly a year and I think I should check the date =)).

Feb 09, 2017 - Favourite-10Tớ cũng thích cái vòi xoay này cực kỳ! I am also into this rotating pump so much!

Còn bạn? Bạn chăm tóc như thế nào?And you? How do you take care of your hair?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s